fbpx

När du handlar hos oss på Outinens får du en produkt som till 95% är odlad norr om 63:e breddgraden. Potatisen är odlad i ett väldigt gynnsamt klimat. Där ger bördig jord, långa och ljusa sommarnätter potatisen dess smakrika karaktär. Tillsammans med minimal användning av bekämpningsmedel borgar detta för att våra odlare levererar en frisk och välsmakande potatis.

Bidrar till ökad sysselsättning 

Vi är stolta över att kunna arbeta med potatis odlad norr om den 63:e breddgraden; förutom hög kvalitet och korta transporter av råvara, bidrar det till ökad sysselsättning här uppe i norr.

I dag är vi störst i Norrland inom vår bransch och ett av få företag i Europa där det finns en komplett produktionskedja för rå potatis med skal på, skalad potatis samt förkokt potatis, samlad under ett och samma tak.

Vi på Outinens strävar efter att hålla högsta kvalitet på alla våra produkter och att upprätthålla goda relationer med våra kunder och leverantörer.

Ekologiskt gynnsamt odlat

Vi sätter ett stort värde på ekologisk gynnsam odling och har lyckats bra med miljötänket. Outinens kontrakterade odlare har väldigt högt ställda kvalitetsnormer och besitter lång erfarenhet av odling i Barentsområdets karga, hälsosamma klimat.

Frakt

Vi undviker specifika transporter och levererar all potatis med returtransporter, vilket genererar ett miljövänligare transportsätt med tanke på de långa avstånden. Inom Norrbotten transporteras det mesta tillsammans med t.ex. mejeriprodukter. Söderut levereras potatisen med grossisternas egna bilar.