Produkter
Recept
Om Outinens
Jobba hos oss
Kontakt
Produkter
Recept
Om Outinens
Om Outinens
Miljö och kvalitet
Historik
Odlat i norr
Filmer
Jobba hos oss
Kontakt
En klassisk Janssons frestelse
Info
Tilllagningstid: 90 min
Antal port:
1 person
2 personer
3 personer
4 personer
5 personer
6 personer
7 personer
8 personer
9 personer
10 personer
11 personer
12 personer
13 personer
14 personer
15 personer
16 personer
17 personer
18 personer
19 personer
20 personer
21 personer
22 personer
23 personer
24 personer
25 personer
26 personer
27 personer
28 personer
29 personer
30 personer
31 personer
32 personer
33 personer
34 personer
35 personer
36 personer
37 personer
38 personer
39 personer
40 personer
41 personer
42 personer
43 personer
44 personer
45 personer
46 personer
47 personer
48 personer
49 personer
50 personer
51 personer
52 personer
53 personer
54 personer
55 personer
56 personer
57 personer
58 personer
59 personer
60 personer
61 personer
62 personer
63 personer
64 personer
65 personer
66 personer
67 personer
68 personer
69 personer
Ingredienser:
3 st
Gul lök
1.5 kg
Potatis (fast sort)
2 msk
Smör eller margarin (att steka i)
300 g
Ansjovisfiléer
4 dl
Vispgrädde
2 dl
Mjölk
2 msk
Ströbröd
3 msk
Smör eller margarin (att klicka över)
Gör så här:
– Sätt ugnen på 175˚C.
– Skala och skär potatisen i tunna strimlor.
– Skala och skiva löken tunt och fräs den i matfettet i en stekpanna.
– Varva potatis, lök och ansjovis (spar ansjovisspadet) i en smord ugnssäker form. Potatis i botten och överst. Koka upp grädden och mjölken.
– Häll på gräddmjölken och allt ansjovisspad. Strö på ströbröd och klicka över matfettet.
– Grädda i nedre delen av ugnen 1 1/2-2 timmar. Om den börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.