Gör så här:
– Skala och skölj potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
– Pressa den genom purépress eller mosa den med potatisstöt eller elvisp. Låt potatisen kallna.
– Skär fläsket till fyllningen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Bryn fläsket i en panna. Lägg i löken och låt alltsammans fräsa en stund.
– Krydda med peppar och låt fyllningen kallna.
– Blanda den mosade potatisen med lätt uppvispat ägg, mjöl och salt. Rör inte för mycket.
– orma degen till en rulle och skär den i ca 12 bitar (för 4 port). Gör en fördjupning i varje bit och lägg i en knapp matsked av fyllningen.
– Tryck ihop degen över fyllningen och forma till runda, lite platta bullar. Koka upp vatten och salt.
– Lägg i några kroppkakor i taget och koka dem 10-12 min, eller ca 5 min efter det att de flutit upp.
– Ta upp dem med hålslev och servera dem riktigt varma med lingonsylt och varmt smält smör.