Mustig älgragu

Info
Tilllagningstid: 60 min
Antal port:

Ingredienser:
800 g
Mandelpotatisgratäng
600 g
Älgbog
2 st
Schalottenlök
100 g
Rotselleri
100 g
Palsternacka
100 g
Morot
100 g
Smålökar
3 msk
Smör
2 msk
Vetemjöl
3 dl
Viltbuljong
2 dl
Rödvin
1 dl
Grädde
3 tsk
Salt
6 st
Enbär
5 g
Svartpeppar

Vad säger ni om att avnjuta en mustig älgragu med Outinens Mandelpotatisgratäng och några tända ljus i helgens höstmörker?

Här kommer recept på en smaskig älgragu:
– Bryn köttet i smöret tillsammans med löken(grovt hackad), lägg i rotsellerin, palsternacka(skär i ca 1cm stora bitar), morötterna(skär i ca 1cm stora bitar) och smålökarna och låt de fräsa med ett par minuter.

– Sikta över mjölet och späd med vinet och buljong under omrörning.

– Krydda med salt, svartpeppar och enbären, för bästa smak, krossa svartpepparkorn och enbär i mortel.

– Låt ragun småkoka under lock tills köttet är mört, ca: 45 minuter.

– Runda av smaken med grädde.

Outinens – äkta norrländsk matglädje!