Potatisbullar är perfekt att göra om man har lite kokt potatis över i kylen. Supergott tillsammans med knaperstekt bacon och lingonsylt.
Gör så här:
– Sätt ugnen på 150 grader.
– Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka i saltat vatten.
– Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar och blanda om till en jämn smet.
– Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna cirka 3-4 min på båda sidor. Bullarna ska få en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
– Torka ur pannan och stek baconstrimlorna utan fett.
Servera potatisbullarna tillsammans med bacon och lingonsylt.
Outinens – äkta norrländsk matglädje!