Familjefavoriten – Potatisbullar

Info
Tilllagningstid: 40 min
Antal port:

Ingredienser:
1 kg
Potatis (fast sort)
0.5 dl
Vetemjöl
2 st
Äggulor
1 st
Ägg
0.5 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 msk
Smör
0.5 msk
Rapsolja

Potatisbullar är perfekt att göra om man har lite kokt potatis över i kylen. Supergott tillsammans med knaperstekt bacon och lingonsylt.

Gör så här:
– Sätt ugnen på 150 grader.

– Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka i saltat vatten.

– Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjöl, äggulor, ägg, salt och peppar och blanda om till en jämn smet.

– Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna cirka 3-4 min på båda sidor. Bullarna ska få en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

– Torka ur pannan och stek baconstrimlorna utan fett.

Servera potatisbullarna tillsammans med bacon och lingonsylt.

Outinens – äkta norrländsk matglädje!