Gör så här!
Rödvinssås:
– Häll upp rödvin och tillsätt schalottenlök, lagerblad, timjan (en kvist) och peppar.
– Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna. Tillsätt då kalvfond och låt såsen koka ihop ytligare.
– Om syran i såsen behöver höjas kan du tillsätta en skvätt rödvinsvinäger.
– När rödvinssåsen fått rätt smak och tjocklek monterar du ihop den med några klickar smör och silar av den.
Oxfilé:
– Sätt ugnen på 110 grader.
– Salta och peppra oxfilén. Sätt stekpannan på spisen, den ska bli riktigt varm, och stoppa i smör och sedan köttet. Stek oxfilén på alla sidor. Stoppa sedan mer smör, timjan och vitlök i pannan.
– Lägg köttet i en annan form och in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader. Låt köttet vila minst 15 minuter.
Haricots verts:
– Stormkoka vatten och lägg i haricots verts. Ta upp efter tre minuter och skölj av med iskallt vatten.