Rådjursfilé med potatisgratäng, pepparsås och tryffelstuvad spetskål

Info
Tilllagningstid: 60 min
Antal port:

Ingredienser:
800 g
Rådjursfilé
500 g
Spetskål
1 msk
Smör
4 dl
Vispgrädde
20 g
Tryffel
2 msk
Vitpeppar (grovkrossad)
2 msk
Smör (pepparsås)

Gör så här:

– Fräs spetskålen i smöret. Koka ihop grädden till ungefär hälften. Tillsätt kålen i kastrullen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda sedan i tryffeln och ställ åt sidan. Men håll den varm.

– Salta och peppra rådjursfilén. Stek lätt i några minuter på varje sida så du får en fin yta. När köttet har en innertemperatur på cirka 55 grader lägger du det i folie. Tips: För extra gott kött kan du fräsa det i lite konjak.

– Häll fonden i pannan du stekt rådjursfilén och lägg i vitpeppar. Låt koka upp och vispa i smör. Sila sedan såsen och smaka av. 

– Skär upp köttet och servera med kålen, pepparsåsen och potatisgratängen.